Reservemålmand brillerer i Aalborg Håndbold-sejr i CL

18/10/2014

Aalborg Håndbold hentede lørdag en meget vigtig sejr i Champions Leagues gruppespil.

I Kijev vandt de danske vicemestre med 28-25 over ukrainske Motor Zaporozhye, og dermed har Aalborg fem point for fire kampe i gruppe D.

Motor Zaporozhye får til gengæld svært ved at komme videre fra gruppespillet efter det fjerde nederlag af fire mulige.

Træner Jesper Jensens Aalborg-mandskab havde ellers store problemer i kampens indledende fase, og hjemmeholdet kom foran med adskillige mål.

Det fik Jesper Jensen til at sende den sædvanligvis meget stærke målmand Ole Erevik ud på bænken, og i stedet kom Søren Westphal ind.

Det viste sig at være et klogt træk, for med en del redninger var reservemålmanden med til at sørge for, at Aalborg kunne gå til pause med stillingen 13-13.

Anden halvleg formede sig stik modsat den første. Aalborg var nu i teten, mens Motor Zaporozhye havde svært ved at få forsvaret til at fungere.

Midtvejs i anden halvleg førte gæsterne med fire mål, og hjemmeholdet kom aldrig helt tæt på.

Seks minutter før tid pillede Søren Westphal et straffespark ved stillingen 24-20 til Aalborg, og herefter så det ud til, at Motor Zaporozhye-holdet mistede troen på sejr.

I lørdagens anden kamp vandt topholdet Kielce fra Polen 28-25 ude over franske Dunkerque.

Kielce topper gruppen med maksimumpoint efter fire kampe.

Aalborg skal møde netop Kielce hjemme og ude i de to næste kampe i gruppespillet.

De fire bedste hold fra gruppen går videre til 1/8-finalerne.

Søndag skal den anden danske deltager, KIF Kolding København, i aktion, når klubben i gruppe B udfordrer FC Barcelona på hjemmebane.