Retskilde: Dommer anklager Barcelona for skattesnyd

En spansk dommer anklager ifølge en retskilde fodboldklubben FC Barcelona for skattesnyd.

Det skriver nyhedsbureauet afp, der har talt med en kilde i retten i Madrid, som ønsker at forblive anonym.

Dommeren er Pablo Ruz fra retten i Madrid. Og han føler sig tilsyneladende overbevist om, at sagen er stærk nok til en retssag mod fodboldklubben.

Det påståede skattesnyd skal være sket i forbindelse med klubbens køb af angriberen Neymar, hvor Barcelona altså skal have snydt det spanske skattevæsen.

I januar indrømmede Neymar da Silva Santos, far og agent for Neymar, at han fik 40 millioner euro svarende til næsten 300 millioner kroner i provision fra de spanske mestre for at få sønnen til at underskrive kontrakten med klubben.

Det skrev nyhedsbureauet dpa sidst i januar.

Faderen bemærkede desuden til journalisterne i den brasilianske by Santos, at han ikke er bange for at skulle forklare sig over for hverken de brasilianske eller spanske skattemyndigheder.

Det ser det nu ud til, at han godt kan forberede sig på, at han skal.

Sagen har ulmet længe, og sagen havde betydning for, at Sandro Rosell tidligere i år gik af som FC Barcelonas præsident.

Anklagen mod Rosell går på, at han, uden at oplyse klubbens andre medlemmer om det, skal have betalt 40 millioner euro til et firma ejet af Neymar og den 21-årige stjernespillers far.

/ritzau/

 

Dagens Gossip