Retssag lakker mod enden: Sidste chance for Pistorious

Retssagen mod den tidligere sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorious går torsdag ind i sin afsluttende fase, når anklagere og forsvarere skal komme med deres afsluttende bemærkninger i sagen, hvor han står anklaget for at have skudt og dræbt sin kæreste, Reeva Steenkamp.

Proceduren i retssagen er sat til at vare både torsdag og fredag, og derefter ventes sagens dommer, Thokozile Masipa, at bruge et par uger i tænkeboks, før han afsiger sin dom.

Sagen mod "Bladerunner", som den 27-årige benamputerede Oscar Pistorious bliver kaldt, har fået hele verdens opmærksomhed.

Han blev for alvor kendt, da han deltog i De Olympiske Lege i London i 2012 på lige fod med verdensstjerner uden handicap.

Pistorius, som fik sine underben amputeret som baby, risikerer at blive idømt livsvarigt fængsel, hvis han bliver dømt skyldig. Han er tiltalt for med fuldt overlæg at have skudt og dræbt sin kæreste Reeva Steenkamp sidste år. Ifølge anklagemyndigheden skete det i et raserianfald.

Pistorius troede efter eget udsagn, at kæresten var en indbrudstyv, og han affyrede derfor fire dødbringende skud gennem en toiletdør. Undervejs i retssagen har han dog skiftet forklaring og sagt, at han affyrede de fire skud ved et uheld.

Et hold psykiatere, der har undersøgt den unge sydafrikaners mentale tilstand på den skæbnesvangre drabsnat i februar sidste år, har sagt, at Pistorius ikke led af en psykisk sygdom, der kan undtage ham for at stå til strafferetsligt.

Hvis han bliver kendt skyldig i mord, kan han se frem til minimum 25 år i fængsel.

Pistorius står desuden anklaget for tre forhold, blandt andet affyring af pistol på en restaurant og besiddelse af ulovlig ammunition.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip