Retssag mod 69 Gyldent Daggry-folk fortsætter i fængsel

Retssagen mod medlemmer af det højreradikale græske parti Gyldent Daggry er torsdag genoptaget i Athen.

De 69 tiltalte er anklaget for at lede en kriminel organisation og for besiddelse af ulovlige våben. De risikerer op til 20 års fængsel.

Retssagen blev udskudt i slutningen af april på grund af protester over blandt andet pladsmangel i retslokalet.

Sagen gennemføres i et topsikret fængsel i bydelen Korydallos, som ligger syv kilometer vest for den græske hovedstad, Athen.

Gyldent Daggry er erklæret fremmedfjendtligt og antisemitisk, og partiet har haft en perifer rolle i græsk politik. Men partiet har de senere år under landets dybe økonomiske krise oplevet betydelig fremgang.

Retssagen bliver ført mod det yderliggående partis leder, Nikos Michaloliakos, og 68 andre, deriblandt parlamentarikere og politifolk.

Ved et retsmøde 20. april var Michaloliakos og flere andre fremtrædende medlemmer fraværende.

De fleste er anklaget for at være medlemmer af en kriminel organisation. Men flere er også anklaget for drab, sammensværgelse, planlægning af drab, våbenbesiddelse og racistisk vold.

Retssagen kommer efter 15 måneders efterforskning, der blev indledt, da støtter af partiet dræbte en græsk, antifascistisk rapper, Pavlos Fyssas, i september 2013.

Gyldent Daggry blev siden forbundet til drabet på en pakistansk tilflytter og for at banke politiske modstandere.

Ved det seneste valg fik partiet seks procent af stemmerne.

Gyldent Daggry, der har nedtonet en tidligere glorificering af Adolf Hitler, fik også stor opbakning ved europaparlamentsvalget i fjor med næsten hver 10. stemme i Grækenland.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip