Retssag om Boston-bomberne bliver udskudt

Der kommer til at gå længere tid end først antaget, før det retslige efterspil af Boston-bomberne kommer i gang.

Det står klart, efter at dommer George O'Toole har imødekommet en anmodning fra forsvarsadvokaterne for den tiltalte Dzhokhar Tsarnaev om at udskyde retssagen, skriver flere lokale medier ifølge Reuters.

Første dag i retssagen bliver derfor 5. januar i stedet for i november, som ellers planlagt.

Tsaernev er i 30 tilfælde tiltalt for at have forbrudt sig mod USA's føderale love for sin formodede rolle i attentatet mod Boston Marathon sidste år.

Tre personer blev dræbt og 264 blev såret, da to hjemmelavede bomber blev bragt til sprængning ved mållinjen 15. april 2013.

Angrebet blev ifølge myndighederne udført af to brødre af tjetjensk oprindelse, som havde boet i USA i en række år. Den ældste af brødrene blev dræbt af politiet under en intens menneskejagt. Dzhokhar Tsarnaev, der skjulte sig under en presenning på en båd, blev senere fundet og anholdt.

USA's regering vil gå efter dødsstraf, men den tiltalte nægter sig skyldig.

Selvom dommeren valgte at udskyde retssagen, afslog han at flytte den væk fra Boston, hvilket advokaterne ellers også ønskede.

Nyhedsbureauet dpa skriver, at anmodningen fra forsvaret om at flytte sagen skyldes, at Tsaernev ifølge sine advokater ikke får en retfærdig rettergang i Boston, fordi det vil være umuligt at finde en upartisk jury til at fælde dom over den nu 21-årige. Blandt andet på grund af den massive mediedækning, som sagen forventes at få.

Dzhokhar Tsarnaev og hans storebror Tamerlan rejste i 2002 sammen med deres forældre til USA, hvor de søgte asyl. I modsætning til storebroderen er lillebroderen, Dzhokhar, amerikansk statsborger.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip