Retssag om gruppevoldtægt af dansk turist i Indien: Vidne udpeger gerningsmænd

I januar sidste år blev en 51-årig dansk kvinde udsat for gruppevoldtægt, da hun var på ferie i den indiske hovedstad, New Delhi. 

Nu er sagen kommet for retten i den indiske millionby, hvor seks mænd sidder tiltalt for overfaldet. 

Et af anklagemyndighedens hovedvidner, Shivji Singh, beskrev i dag i retten, hvordan han fra sit værelse tæt ved gerningsstedet havde set de tiltalte mænd sidde omkring den 51-årige dansker, mens den ene voldtog hende. 

- Jeg så alle de tiltalte sidde omkring den udenlandske dame, mens den ene voldtog hende. De andre sad ved siden af hende, og den ene havde en kniv i hånden, sagde vidnet ifølge Hindu Times.

Ifølge den indiske avis arbejder Shivji Singh som gartner for den indiske jernbane, der ligger tæt ved gerningsstedet. Han vil afgive yderligere vidneforklaring i morgen tirsdag. 

I alt otte mænd er anholdt i sagen, men da to af dem er mindreårige, skal de præsenteres for ungdomsdomstol.

De er alle tiltalt for gruppevoldtægt og røveri af den danske kvinde, der efter voldtægten fik stjålet 750 euro, en iPad og en taske. Effekter der efterfølgende blev fundet i de sigtedes besiddelse.

Sagen om gruppevoldtægten af den danske turist har vakt opsigt i Indien, der har oplevet flere sager om seksuelle overgreb på kvindelige turister, og har ledt til protester og krav større fokus på kvinders rettigheder landet. 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip