Retssag udsat: Indisk politi har ikke indkaldt dansk offer for gruppevoldtægt som vidne

Skrevet af Jesper Larsen

30/01/2015

Mest læste i dag

Retssagen mod otte mænd, der er tiltalt for gruppevoldtægt af en 51 årig dansk kvinde i januar sidste år, er blevet udsat, fordi det ikke er lykkedes for de indiske myndigheder at forkynde kvinden som vidne i sagen, skriver Economic Times.

Retten havde ellers tidligere understreget, at den danske kvinde skulle indkaldes som vidne, da det er obligatorisk i det indiske retssystem.

Men fordi Danmark og Indien ikke har har fælles aftaler, der sikrer juridisk samarbejde mellem landende, kunne hun ikke indkaldes i sagen.

Dommeren besluttede derfor at udsætte sagen indtil d. 16 februar, hvor flere vidner vil afgive forklaring.

Tidligere har et af sagens hovedvidner, Shivji Singh, udpeget de anklagede mænd i sagen som gerningsmænd til voldtægten, der foregik tæt ved en togstation, hvor vidnet arbejdede som gartner.

I alt otte mænd er anholdt i sagen, men da to af dem er mindreårige, skal de præsenteres for ungdomsdomstol.

De er alle tiltalt for gruppevoldtægt og røveri af den danske kvinde, der efter voldtægten fik stjålet 750 euro, en iPad og en taske. Effekter der efterfølgende blev fundet i de sigtedes besiddelse.

Sagen om gruppevoldtægten af den danske turist har vakt opsigt i Indien, der har oplevet flere sager om seksuelle overgreb på kvindelige turister, og har ledt til protester og krav større fokus på kvinders rettigheder landet.