Retten afviser Aller: Beslaglagt materiale må nu læses

Selvom Aller vil søge om at få sagen om adgangen til det materiale, som politiet har beslaglagt fra mediehuset, indbragt for Højesteret, kan det allerede nu gennemses.

Det har Østre Landsret bestemt tirsdag, skriver BT.

- Det har landsretten sagt, at det skal man ikke vente på, siger Aller Medias advokat, Hans Jakob Folker, til avisen

Østre Landsret godkendte fredag politiets beslaglæggelse af materiale hos Aller. Af hensyn til Se og Hørs kildebeskyttelse er det dog byretten og ikke politiet, der skal gennemgå det og beslutte, hvor meget af det, der kan bruges i efterforskningen.

Materialet blev beslaglagt, efter det kom frem, at Se og Hør, som er en del af Aller, angiveligt skulle have betalt en ansat hos IBM for at overvåge kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Det beslaglagte materiale skal gennemgås af retten, så navnene på kildebeskyttede personer kan blive sorteret fra, inden politiet går i gang med materialet. Men kendelsen giver dog alligevel politiet mulighed for at jage andre kilder end tys tys-kilden, skriver BT.

Københavns Vestegns Politi mistænker nemlig nuværende og tidligere ansatte på Se og Hør for at have betalt kilder i både politiet, i Københavns Lufthavn, i et flyselskab, i kongehuset og "en sygeplejerske" for at leveret oplysninger til ugebladet.

Aller vil af hensyn til kildebeskyttelsen ikke give politiet adgang til materialet fra koncernen, og mediehuset mener, at sagen er så principiel, at den skal prøves ved Højesteret.

Mediehuset har indgivet en ansøgning til procesbevillingsnævnet, som træffer afgørelsen om, hvorvidt sagen skal prøves ved tredje instans.

Desuden bad Aller om opsættende virkning, så politiet ikke kunne gå i gang med at se på materialet, inden det er afgjort, om sagen skal i Højesteret. Den ansøgning har Østre Landsret altså afslået.

- Så politiet kan gå i gang med det, som kendelsen giver politiet ret til. Det, synes vi, er ærgerligt, siger Hans Jakob Folker.

/ritzau/

 

Dagens Gossip