Retten frifinder bilist for uagtsomt manddrab

En 25-årig mandlig bilist er torsdag i Retten i Aarhus blevet frifundet for uagtsomt manddrab efter en ulykke, hvor en 93-årig kvinde blev kørt ned i Brabrand.

Manden blev til gengæld idømt tre måneders fængsel for at stikke af fra ulykken. En straf, der går lige op med den tid, han har siddet varetægtsfængslet, oplyser mandens advokat, Michael Juul Eriksen.

Den 93-årige kvinde blev kørt ned den 4. januar først på aftenen på Sigridsvej i Brabrand. Hun døde senere på aftenen af sine kvæstelser.

Den 14. januar fik politiet varetægtsfængslet den 25-årige i et retsmøde, hvor han ikke selv var til stede. Han blev efterlyst internationalt, og politiet offentliggjorde hans navn og billede i danske medier.

Halvanden uge efter blev han anholdt i Billund Lufthavn.

Manden, der er britisk statsborger, er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab, og anklagemyndigheden har krævet ham udvist.

Men da sagen torsdag blev behandlet i retten, blev han frifundet for begge dele.

- Han modtog selvfølgelig dommen. Han er blevet dømt efter min påstand, så vi mener, at det er en rigtig dom, siger Michael Juul Eriksen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip