Retten giver 15-årig hård fængselsstraf for voldtægt og vold

En dreng på kun 15 år har ved Retten i Odense fået en straf på fængsel i to år og ni måneder for en voldtægt og flere tilfælde af vold mod kvinder i Vollsmose ved Odense.

Det oplyser Fyns Politi.

Forholdene blev begået i løbet af tre weekender i december sidste år.

Den 15-årige blev varetægtsfængslet den 15. december sidste år. Det skete, efter at en kvinde i 20'rne havde anmeldt, at hun var blevet voldtaget af en ung mand, som hun ikke kendte.

Voldtægten fandt sted aftenen inden ved en skovstrækning ved Vollsmose Allé ikke langt fra Bøgeparken.

Politiet oplyste dengang, at kvinden var kommet gående ad en sti, da hun blev grebet om halsen bagfra af en person, der truende sagde: Vil du dø? Herefter forsøgte personen at få samleje med kvinden. Da det mislykkedes, blev hun tvunget til andre former for seksuel omgang.

Den 15-årige kom ind i billedet på baggrund af et signalement. Han erkendte efter sin anholdelse to voldsepisoder mod en anden kvinde i Fyrreparken i Vollsmose tidligere samme måned.

I byretten har sagen delvis været behandlet for lukkede døre. Nu har retten så afgjort, at den unge mand skal straffes hårdt for vold og voldtægt mod kvinderne.

- Det er ikke hverdagskost, at en 15-årig idømmes så lang en straf, siger senioranklager Jacob Thorup, Fyns Politi.

- Omvendt er der tale om mange forhold, og når en helt tilfældig kvinde udsættes for en grov voldtægt på en sti om aftenen af en vildtfremmed, må straffen nødvendigvis afspejle dette.

- De involverede kvinder sidder i dag alle tilbage med ar på krop og sjæl. Det er derfor kun rimeligt, at den unge mand får en betydelig og mærkbar straf, siger han.

Den 15-årige har udbedt sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af byrettens dom.

/ritzau/

 

Dagens Gossip