Retten løslader otte i stor hashsag fra Jægersborggade

Otte af de 24 drenge og mænd, der i marts blev anholdt, da politiet slog til mod den organiserede hashhandel på Nørrebro i København, blev onsdag løsladt af en dommer i Københavns Byret.

Fængslingsfristerne over de 24 udløb onsdag, og de blev derfor fremstillet i retten, da anklagemyndigheden ønskede varetægtsfængslingen forlænget.

To retssale blev taget i brug. I den ene bestemte dommeren, at 13 sigtede skulle have deres varetægtsfængsling forlænget med fire uger. I den anden besluttede dommeren, at tre skulle have fængslingen forlænget i to uger, mens otte skulle løslades.

- De løsladte har efter vores opfattelse fungeret som vagter for hashhandlerne, siger anklager Ulrich Thomsen til Ritzau.

Anklagemyndigheden kærede på stedet løsladelsen til Østre Landsret og ville have, at kæren skulle have opsættende virkning - altså at de sigtede skulle blive bag tremmer, til landsretten har talt.

- Men det ville retten ikke gå med til, så de er blevet løsladt, siger Ulrich Thomsen.

De sigtede i sagen er mellem 15 og 42 år. Tre af dem - de, der fik fængslingen forlænget med to uger - er fuldgyldige medlemmer af Hells Angels, mens en af de sigtede er medlem af støttegruppen AK81.

Mændene er sigtet for at være indblandet i organiseret salg af hash i form af joints i Jægersborggade på Nørrebro, der i årtier har været berømt og berygtet for at danne ramme om hashsalg.

Ifølge sigtelserne drejer sagen sig om handel med flere end 100.000 joints og over et kvart ton hashmix.

Landsretten tager formentlig stilling til løsladelserne i løbet af et par dage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip