Rhodos: Barn blandt omkomne i ny bådtragedie

Mindst tre mennesker, deriblandt et barn omkom, da en båd med over 80 migranter mandag sank ud for den græske ø Rhodos, oplyser myndighederne i Grækenland.

Sejlbåden stødte på grund på klippeskær ved øen i Det Ægæiske Hav. Den var sejlet ud fra Tyrkiet.

- De fleste af de overlevende blev reddet op fra havet, siger politiet, som frygter, at antallet af omkomne vil stige. Det er endnu ikke klarlagt, hvor mange der var om bord på båden.

- Af de personer, som er blevet reddet, er 57 helt uskadte, mens 23 er indlagt på et hospital på Rhodos, siger en talsmand for politiet.

Der er de seneste 10 dage sket en stor stigning i antallet af bådflygtninge, som søger til øer i det græske øhav fra Tyrkiet.

Over 700 migranter ankom til øen Lesbos i sidste uge.

Grækenlands radikale, venstreorienterede regering, som har en mindre hård kurs over for indvandrere, appellerede i sidste uge til de lokale myndigheder om at hjælpe med at få indkvarteret de senest ankomne flygtninge.

Grækenland mangler både midler og infrastruktur til at tage sig af et større antal migranter.

Renzi siger, at Italien er fast besluttet på at finde de menneskesmuglere, der er ansvarlige for det flygtningeskib, der kæntrede søndag syd for den italienske ø Lampedusa. Måske helt op til 900 mennesker er omkommet i havet.

EU's regeringer arbejder på at udvikle en ny indsats mod de tilbagevendende forlis i Middelhavet, når migranter forsøger at nå til Europa.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip