Ribe-Esbjergs træner: Sensation hvis vi når slutspillet

En ottendeplads med 23 point efter 23 kampe. Og dermed en mulighed for at snuppe en plads i slutspillet.

Sæsonen har foreløbig været god for Ribe-Esbjerg HH, der onsdag aften tager imod Team Tvis Holstebro i tredjesidste runde af grundspillet i Boxer Herreligaen i håndbold.

Ribe-Esbjergs cheftræner, Claus Uhrenholt, kalkulerer dog ikke med, at hans hold ender med at blive blandt de otte bedste, der går videre til slutspillet.

- Kommer vi med i slutspillet, er det vel den største sensation i dansk klubhåndbold i nogle år. Det er vel på linje med dengang for to år siden, da Mors-Thy var et mål fra at komme i DM-finalen, siger træneren.

- Vi er bare et semiprofessionelt hold, der træner fire gange om ugen, og så passer spillerne selv den fysiske del. Der er ikke noget hokuspokus, vi har ikke økonomi til hverken det ene eller det andet.

- I forhold til forventninger så har vi begge fødder plantet i den jyske muld. Vi er stadig en lille klub med en meget lille økonomi, siger Claus Uhrenholt.

Sejren på 21-19 ude over Sønderjyske har for alvor givet tro på, at Ribe-Esbjerg kan komme i slutspillet.

Og det er altså ret overraskende for klubbens cheftræner.

- Havde man spurgt mig før sæsonstarten, om vi med tre runder tilbage skulle spille med om syvende- eller ottendepladsen, så havde jeg sagt "nej, det kan du godt glemme alt om".

- I sig selv er det godt gået af spillerne, at de har præsteret, som de har, siger Claus Uhrenholt.

Målsætningen før sæsonen lød på at opnå 25 point. Træneren forventer dog, at der skal 26 point til, hvis pladsen i slutspillet skal sikres.

To af de manglende tre point skal meget gerne falde i den afsluttende hjemmekamp mod Mors-Thy, mens det er svært at kalkulere med at få point med hjem fra udekampen mod meget hjemmestærke Aalborg Håndbold i næstsidste runde.

Dermed kan onsdagens kamp mod Team Tvis Holstebro i Esbjerg blive altafgørende for hjemmeholdets muligheder for at komme med i slutspillet.

Team Tvis vandt i oktober 27-20 hjemme over Ribe-Esbjerg, og træner Klavs Bruun Jørgensens mandskab er blandt de bedste udehold i Boxer Herreligaen.

- Hvis der er et hold i ligaen, der står dårligt til os, så er det Holstebro. De er aggressive i forsvaret og dækker højt i banen. Det passer os dårligt.

- Vi skal have meget bevægelse uden bold, men det er svært, for de dækker rigtig godt op og tvinger modstanderne til at lave fejl langt fremme på banen.

- Vi skal passe godt på bolden og score på vores chancer, siger Claus Uhrenholt.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip