Ribery sætter Platini på plads: Færdig med landsholdet

Bayern München-stjernen Franck Riberys beslutning om at stoppe på det franske landshold blev for få dage siden kritiseret kraftigt af Michel Platini.

Præsidenten for det europæiske fodboldforbund, Uefa, slog søndag fast, at det egentlig ikke var en beslutning, Ribery selv kunne tage. Bayern München-spilleren har bare at møde op, hvis han bliver udtaget til nationalmandskabet af landstræner Didier Deschamps.

31-årige Ribery har dog ikke tænkt sig at makke ret.

- Vi er nået frem til en aftale med Didier Deschamps. I fremtiden vil jeg udelukkende koncentrere mig om Bayern. Den beslutning ændrer jeg ikke, siger Franck Ribery ifølge avisen Die Welt.

Offensivspilleren måtte i sommer melde afbud til VM i Brasilien på grund af en rygskade. Beslutningen om at stoppe på landsholdet betyder også, at Ribery går glip af EM i 2016, der afholdes i Frankrig.

Michel Platini slog i sin kritik af landsmandens beslutning fast, at det internationale fodboldforbund, Fifa, kan give Ribery karantæne, hvis han holder fast i sit stop.

- Franck kan ikke selv beslutte, om han vil spille for Frankrig eller ej.

- Hvis Didier Deschamps udtager ham, så skal han møde op. Sådan er Fifas regler. Hvis han ikke møder op, så vil han få karantæne i tre kampe for Bayern München, sagde Uefa-bossen i weekenden.

Samtidig tilføjede Platini, at han ikke havde den store forståelse for beslutningen om at droppe EM på hjemmebane.

- Han er franskmand, og EM i 2016 foregår i Frankrig, ikke i Polen. Han må da være ivrig efter at spille, sagde Michel Platini.

Franck Ribery har endnu ikke været på banen for Bayern München i denne sæson på grund af et tilbagevendende knæproblem.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip