Riberys tørre hug sikrer Bayern tre point i topkamp

06/12/2014

Bayern München er fortsat ubesejret i Bundesligaen i denne sæson, men sydtyskerne måtte kæmpe særdeles hårdt for sejren i lørdagens topkamp mod Leverkusen.

Trods flot fight blev gæsterne sendt hjem uden point. Det endte 1-0 til hjemmeholdet på et tørt hug af Franck Ribery kort efter pausen.

Med de tre point er Bayern München fortsat suverænt tophold i Bundesligaen. 14 kampe - 11 sejre, tre uafgjorte og ingen nederlag. Og syv point ned til Wolfsburg på andenpladsen.

Men Bayern blev presset. Især i første halvleg.

Danske Pierre-Emile Højbjerg sad på Bayerns bænk indtil dybt inde i kampens overtid. Fra bænken kunne han se en åbning på kampen med Leverkusen som bedste hold.

Gæsterne var klart farligst i indledningen, og i det tredje minut var Karim Bellarabi meget tæt på at bringe Leverkusen foran, men hans afslutning blev reddet af en tilbagestormende Juan Bernat i absolut sidste sekund.

Hjemmeholdet havde bolden mere end to tredjedele af tiden i første halvleg, men Leverkusen var tættest på. De første 45 minutter endte dog uden mål.

Det blev der lavet om på fem minutter efter pausen af Franck Ribery med en tør flugter efter en fin hjørnesparkskombination af hjemmeholdet.

Det kunne Leverkusen ikke svare igen på. Hjemmeholdet spillede langt mere frigjort efter scoringen og havde flere store chancer i minutterne efter 1-0-scoringen.

Først var Arjen Robben tæt på at øge til 2-0 med et brag af en afslutning, som Leverkusen-målmand Bernd Leno dog fik reddet på fornem vis.

Siden fulgte en gigantisk afbrænder af Robert Lewandowski. Målmanden var væk, men polakken præsterede det til trods at ramme forbi målet.

Leverkusen kæmpede videre, men gæsterne var ikke i stand til at spille på samme høje niveau efter pausen, som de gjorde i første halvleg.

Og selv om Pierre-Emile Højbjerg fik 30 sekunder på banen, kom han næppe tættere på fast spilletid. Efter pausen blev Sebastian Rode sendt på banen i stedet for Mario Götze. Rode er konkurrent til Højbjerg, og Rode spillede 45 glimrende minutter.

Leverkusen ligger efter nederlaget nummer fire i Bundesligaen, 13 point efter Bayern.