Ricciardos vilde sejr: Måtte bare forbi de to førende

Racerkøreren Daniel Ricciardo (Red Bull) vandt søndag det ungarske Formel 1-grandprix efter overhalinger af Lewis Hamilton (Mercedes) og Fernando Alonso (Ferrari) inden for de tre sidste omgange i Budapest.

Australieren har nu vundet to løb i 2014-sæsonen og indtager en tredjeplads i VM-stillingen.

- Jeg vidste, at jeg bare måtte forbi de to andre til sidst. Det skulle bare gøres, siger Ricciardo, der vandt tidligere på året i Montreal.

- Det føles lige så godt som min første sejr, fastslår han og fortæller, at en flok venner er kommet til Budapest, hvor søndagens triumf skal fejres.

Den australske vinder havde fået friske dæk inden de sidste omgange og kørte med langt mere fart end Lewis Hamilton og Fernando Alonso, der lå og kæmpede om førerpositionen.

Både Hamilton og Alonsos strategi var at spare et pitstop og fortsætte på slidte dæk, men det var umuligt at holde Ricciardo bagved.

- Vi gamblede for at få sejren, og vi var meget tæt på, siger Alonso.

- Der skal noget vildt ræs til, før vi kommer på podiet, og vi tog chancen i dag, siger Ferrari-køreren, der blev toer og nu har været på podiet to gange i 2014.

Lewis Hamilton startede sidst i Ungarn, men briten kørte sig op i feltet, hvor han til sidst øjnede sejren. I løbets sidste tredjedel valgte han at overhøre en Mercedes-teamordre, der gik på at lade holdkammeraten Nico Rosberg køre forbi.

- Jeg forsøger bare at presse så meget på, som jeg kunne, siger Hamilton.

Danske Kevin Magnussen sluttede på 12.-pladsen i Ungarn.

Nico Rosberg topper VM-stillingen foran Lewis Hamilton, mens Daniel Ricciardo indtager tredjepladsen. Ricciardo overskygger totalt den regerende verdensmester, Red Bull-kollegaen Sebastian Vettel, der er nummer seks.

/ritzau/

 

Dagens Gossip