Richard Gere: Jeg levede som hjemløs

Filmstjerner som Viggo Mortensen, Shia LaBeouf og Daniel Day-Lewis lever ofte i ordets bogstaveligste forstand som deres respektive roller.

Samme metode brugte Richard Gere i sin nye film "Time Out of Mind", hvor den 66-årige skuespiller på forhutlet vis iklædte sig laset tøj, lod skægget gro og satte sig på New Yorks gader med et nedslået blik for at spille hjemløs.

- Gennem 21 dage blev jeg ikke genkendt af nogen på nær af en mand og en kvinde. Kun to mennesker genkendte mig under indspilningerne, og de gik hen til mig uafhængigt af hinanden og sagde: Richard, alt skal nok blive godt igen, du skal nok komme tilbage, fortæller den Golden Globe-vindende Pretty Woman-stjerne i et interview med ABC News.

I stedet for at hyre statister og indspille filmen i et studie brugte producenterne virkelighedens verden som kulisse og satte skjulte kameraer op for at visualisere, hvor distanceret hjemløse lever i forhold til resten af samfundet.

- Vi gemte dem på kaffebarer, i toppen af bygninger og i lejligheder. Kameraerne blev ikke opdaget af nogen, forklarer Gere, der har fået sat sin egen tilværelse i perspektiv efter at spille rollen som hjemløs.

- Jeg har haft et fantastisk liv, og jeg har en fantastisk søn. Jeg er blevet velsignet af engle, og jeg har fået en fribillet gennem livet, så det ville være vanvittigt af mig, hvis jeg brokkede mig over noget som helst, fastslår skuespilleren.

Gere har tidligere været gift med supermodellen Cindy Crawford, og han har sønnen Homer med sin seneste ekskone, skuespillerinden Carey Lowell.

Gere praktiserer buddhisme, og ud over sin skuespilkarriere er han fredsaktivist.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip