Riddersholm: Det er en gave at blive mester tidligt

FC Midtjylland kunne i dag lade sig hylde som vinder af Alka Superligaen i denne sæson. Holdet spillede sæsonens sidste kamp hjemme mod Sønderjyske, som man slog snævert med 2-1.

Holdet blev allerede mester for tre runder siden, da man med en uafgjort mod FC Vestsjælland havde samlet point nok sammen til, at forfølgerne ikke kunne hente midtjyderne.

Siden er det blevet til to nederlag og en spinkel sejr, men træner Glen Riddersholm kalder det en gave at blive mester tidligt.

- Det er en gave for mig, fordi jeg er nu meget langt fremme i forberedelserne til næste sæson. Vi har kun et par ugers ferie i år, og spillerne har nu allerede haft uger til at bearbejde mesterskabet, siger han.

Førstepladsen i ligaen giver adgang til kvalifikation til Champions League, og den tanke skal spillerne vænne sig til ifølge træneren.

- Vi er et vinderhold, men vi har meget at lære som vinderhold endnu. Vi skal lære at bearbejde sådan et mesterskab, og det har vi gjort de sidste par uger. Spillerne har ikke lang tid til at forberede sig til en ny sæson med vigtige kvalifikationskampe.

Foran et udsolgt stadion kunne holdet løfte pokalen efter kampen. Det var et stort øjeblik for holdets anfører Kristian Bach Bak, der var manden med hænderne på trofæet.

- Det var fantastisk at opleve stemningen og fansene i dag. Det føltes, som da jeg spillede i Heerenveen, hvor der var 30.000 hver gang. Det var virkelig stort, siger anføreren.

- Alle folk i Herning og omegn er lykkelige for det her. Det er stort for mig. Det er her, jeg er fra og skal være mange år endnu. Jeg har ikke prøvet at løfte en pokal før og kunne ikke sove i nat, fordi jeg glædede mig så meget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip