Riddersholm: FCM er endnu stærkere i år

Med fem sejre i de første fem kampe kom FC Midtjylland flyvende fra start i sidste sæson, men det midtjyske mandskab ser endnu bedre ud nu.

Sådan ser det i hvert fald ud fra træner Glen Riddersholms synspunkt, inden han sender sit mandskab på banen til sæsonpremieren mod Brøndby søndag aften.

- Samlet set er vi stærkere nu, end da vi tog hul på Superligaen sidste år. Det betyder ikke nødvendigvis, at vi kan gøre det meget bedre, men vi har en god tro på vores egne evner. Den erfaring, vi fik med fra sidste sæson, er med til at gøre os endnu stærkere, siger Riddersholm.

Den forrygende sæsonstart gav holdet et rygstød, så det spillede med i topstriden i hele sæsonen.

En overgang lignede FC Midtjylland en kommende mesterklub, men et sammenbrud med nederlag i de tre sidste kampe sendte holdet ned på en skuffende tredjeplads efter sidste spillerunde.

Den oplevelse er truppen dog kommet sig over, lover træneren.

- Selv om skuffelsen selvfølgelig var stor, da vi gik på ferie, har spillerne vist på den bedste måde, hvordan vi kommer videre. De er mødt topmotiveret op fra første træningsdag, siger Glen Riddersholm.

Han har måttet vinke farvel til profiler som målmanden Jonas Lössl og backen Jesper Juelsgaard, der begge er solgt til fransk fodbold.

I stedet er den finske midtbanespiller Tim Sparv kommet til fra Greuther Fürth i den tyske 2. Bundesliga, mens målmanden Lasse Heinze er vendt tilbage fra ophold i Silkeborg og Horsens.

- Lössl var en kæmpeprofil og stod sidste år måske sin bedste sæson for FC Midtjylland. Det bliver en stor opgave at løfte arven, men vi har et stærkt målmandsteam, siger Riddersholm.

- Vi har også to lovende venstre backer i Frederik Møller og Jesper Lauridsen.

- Vi ved dog også, at det med unge talenter ofte varer en sæson, før man kan forvente stabile præstationer i Superligaen. Man kan selvfølgelig håbe, at de overrasker, som Patrick Banggaard og Marco Larsen gjorde sidste år, siger Glen Riddersholm.

/ritzau/

 

Dagens Gossip