Rigmand udfordrer Trump til at lægge skattepapirer frem

Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, får kam til sit hår af rigmanden Warren Buffett, der er kendt som Oraklet fra Omaha.

Buffett er en af de rigeste personer i verden, og han angriber Trump, som nægter at offentliggøre sine skattepapirer.

Ifølge mediet Politifact er Trump den første præsidentkandidat siden 1976, der ikke har offentliggjort sine skatteoplysninger.

I modsætning til Donald Trump har Warren Buffett ikke noget imod at lægge sine personlige papirer frem.

- Jeg vil med glæde mødes med Trump, hvor som helst og når som helst, inden valget, siger Warren Buffett til et demokratisk vælgermøde i delstaten Nebraska.

- Jeg tager mine skattepapirer med, og han kan gøre det samme. Så kan folk stille os spørgsmål omkring papirerne, fortsætter rigmanden.

Donald Trump er tidligere blevet kaldt "ukvalificeret til at blive præsident" af Republikanernes præsidentkandidat fra 2012, Mitt Romney, fordi Trump ikke ville fremlægge sine papirer.

Buffett er kendt som en af verdens mest succesfulde investorer. Han er desuden fortaler for, at de rigeste amerikanere skal betale mere i skat. Buffett er demokrat og støtter Hillary Clinton til præsidentvalget.

- Jeg lover personligt, at jeg tager ti personer med til valgstederne i november, siger Warren Buffett.

Investoren siger desuden, at han vil støtte hjemmesiden drive2vote.com, som vil transportere vælgere til valglokalerne, når der skal stemmes til november.

85-årige Warren Buffett er ifølge Forbes den fjerderigeste person i verden. Tidligere har han toppet listen, men en lang række donationer til velgørende formål har sendt rigmanden ned på en fjerdeplads.

Siden 2006 har han doneret mere end 24 milliarder dollar til velgørende formål - omkring 160 milliarder kroner.

I modsætning til Donald Trump har Warren Buffett ikke arvet en formue. Han er søn af kongresmedlem Howard Buffett og hjemmegående husmor Leila Buffett.

/ritzau/

 

Dagens Gossip