Rigsadvokat giver grønt lys til ny Scandinavian Star-efterforskning

Norges rigsadvokat Tor-Aksel Busch godkender, at politiet åbner for ny efterforskning af dødsbranden om bord på færgen Scandinavian Star 7. april 1990, skriver hans kontor i en pressemeddelelse.

Dermed imødekommer rigsadvokaten anmodningen fra Oslo politi. Politimesteren i Oslo får ansvaret for efterforskningen.

Endvidere hedder det i meddelelsen fra rigsadvokatembedet, at politiet skal sætte sig i forbindelse med to navngivne sagkyndige, der skal vurdere, om der bør gennemføres en ny udredning af branden i færgens 300-sektion på Y-bor-dækket på Scandinavian Star om eftermiddagen.

- Hensigten er at give svar på, om denne brand var en separat brand, uafhængig af hovedbranden, som begyndte cirka klokken 02.05 samme dag, eller om den opstod som en følge af denne, skriver rigsadvokatembedet.

Der har været rejst spørgsmål om rigsadvokatens habilitet, men den norske rigsadvokat betragter ikke sig selv som inhabil. Han finder heller ikke, at Oslo politidistrikt er inhabilt. Der er ifølge rigsadvokaten heller ingen grund til at overføre efterforskningsansvaret til andre.

- Det er vigtigt, at politiet nu er i stand til at efterforske uden unødvendige forsinkelser, skriver rigsadvokaten i pressemeddelelsen.

159 mennesker omkom ved branden, der opstod 7. april 1990 omkring klokken 02.05 på vej fra Oslo til Frederikshavn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip