Rigspolitichef: Naturligt med nye kræfter i PET

Rigspolitiet samarbejder med PET om at skabe den bedst mulige struktur af organisationen og den rigtige organisering af arbejdet i efterretningstjenesten.

Det fremgår af en meget kortfattet skriftlig meddelelse fra rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg efter den seneste tids ballade om Politiets Efterretningstjeneste, der foreløbig har kostet fem af PET's topledere jobbet.

Om de kommende ændringer i PET's organisation skriver rigspolitichefen, at det blandt andet vil ske med udgangspunkt i en konsulentrapport, der anbefaler, at den nye ledelse i PET udvikles til et team, og at den operative afdeling styrkes.

- Derfor er det naturligt, at der kommer nye kræfter til, således at den nye ledelse bliver en drivkraft i udviklingen af efterretningstjenesten, skriver rigspolitichefen i sin kommentar.

Konsulentrapporten fra CairosConsult A/S retter en sønderlemmende kritik mod arbejdsforholdene i efterretningstjenesten, der har været præget af ledelsessvigt og samarbejdsproblemer.

Klimaet i PET var ifølge rapporten så giftig, at nogle medarbejdere slet ikke turde henvende sig til topledelsen, og den elendige stemning har betydet, at opgaver ikke er blevet løst tilfredsstillende.

I sensommeren og efteråret havde medarbejderne fået nok af ledelsesstilen, og i september forlod politifolkene samarbejdsudvalget. Da var stemningen gået fra frygt og usikkerhed til "en kamplignende situation," beretter rapporten.

Det ekstremt dårlige klima har for længst kostet tidligere PET-chef Jakob Scharf, administrationschef Mette Lyster Knudsen og stabschef Jacob Bentzen jobbet.

Og torsdag kan Ekstra Bladet fortælle, at tjenestens operative chef, Magnus Andresen og politiinspektør Jesper Grønbech stopper med øjeblikkelig virkning på baggrund af rapporten, der skildrer, hvordan de blev kørt ud på sidespor af den øvrige ledelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip