Riis blæser til angreb: Majka skal jagte fjerde sejr

Når man som Tinkoff-Saxo har vundet de seneste tre bjergetaper i Tour de France, kan man vel lige så godt jagte den fjerde, som også er løbets sidste?

- Ja, det er også planen, bekræfter manager Bjarne Riis.

- Det vil være et drømmescenario, men lad os nu se. Vi ved godt, at man ikke sådan bare vinder en etape som denne.

Rafal Majka vandt onsdag sin anden etapesejr i årets Tour på toppen af Pla d'Adet, og den unge polske komet er igen udset en hovedrolle.

- Det er lige umiddelbart Rafal, som er vores bedste bud, med mindre Rogers sidder i et udbrud, som kan køre hjem, siger Riis.

Kan Majka score yderligere point til bjergkonkurrencen ligner han efterhånden en sikker vinder, men det er ikke så simpelt.

Det største problem er løbets førende rytter Vincenzo Nibali, som ligger nummer to i konkurrencen, men som fordi han kører i forsvar for trøjen måske vil passere polakken i konkurrencen.

Riis vil ikke gøre for mange udregninger på forhånd.

- Hvis nu Majka er først på Tourmalet, og så Nibali bliver nummer to, hvorefter Nibali vinder på Hautacam og Rafal ikke scorer point. Hvad er regnestykket så? Det er ikke så let.

SPØRGSMÅL: Tror du, at Nibali bliver grådig og jagter både gul trøje og prikket trøje?

- Det tror jeg såmænd ikke. Ham skal vi nok styre, siger Riis.

Også Michael Rogers har vundet en etape til Tinkoff-Saxo, efter at kaptajnen Alberto Contador styrtede og udgik i sidste uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip