Riis erkender svigt som leder: Jeg var ikke moden nok

Bjarne Riis erkender over for TV2 Sport, at han svigtede som holdejer og ikke var moden nok til at tage ansvar og gå i den rigtige retning i sine første år som leder.

Den tidligere holdejer kommenterer nu for første gang den rapport, som Anti Doping Danmark (ADD) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) offentliggjorde tirsdag.

Og selv om han er uenig i dele af rapporten, så erkender han, at han har svigtet som leder.

- Grundlæggende er deres konklusion, at jeg har svigtet som leder. Det må jeg bekræfte, og det beklager jeg på det dybeste, fortæller Bjarne Riis i et interview med TV2 Sport.

- Jeg må bare erkende, at jeg ikke var moden nok til at tage det ansvar og gøre det, der skulle til i de første år for at gå i den rigtige retning. Det er jeg meget ked af i dag, lyder det videre fra den tidligere holdejer.

I rapporten indrømmer Riis, at han var vidende om, at ryttere på hans hold benyttede sig af doping i begyndelsen af dette årtusinde, og at han undlod at gribe ind.

Da forseelserne er sket uden for forældelsesfristen, der nu lyder på 10 år, kan der ikke rejses en dopingsag mod Bjarne Riis.

Han afviser dog påstandene om, at han skulle have været med til at orkestrere brugen af doping på holdet, som flere tidligere ryttere ellers har hævdet.

De nye oplysninger om, at Riis kendte til brug af doping på sit hold, har givet den tidligere Tour-vinders image endnu et hak, og det er han selv klar over.

- Lige nu betyder det, at min troværdighed ikke er ret stor, og det er jeg udmærket godt klar over, siger Bjarne Riis i interviewet.

- Tingene er sket, som de er sket, og det beklager jeg.

Omvendt hævder han så også, at han de seneste år har kæmpet hårdt for at rette op på tingenes tilstand på det hold, han siden solgte til den russiske rigmand Oleg Tinkov.

- Jeg har forsøgt igennem de sidste mange år at rette op på det og gøre det så godt, som jeg overhovedet kunne og tage det ansvar, som hører med, fortæller Riis.

Bjarne Riis' navn og daværende hold er det store omdrejningspunkt i den 96 sider lange rapport fra ADD og DIF om doping i dansk cykelsport.

Her konkluderes det, at Bjarne Riis i flere tilfælde kunne have fået en dopingsag på halsen for sin ageren som holdejer, men da alle forseelser, som enten er indrømmet eller vurderet som bekræftet, ligger uden for forældelsesfristen, går Riis fri.

/ritzau/

 

Dagens Gossip