Riis glad for bjergtrøjen: Majka skulle køre med Nibali

Med en tredjeplads på Tour de Frances 18. etape fik Rafal Majka sikret den prikkede bjergtrøje, som Tinkoff-Saxo havde sat alt ind på at vinde i løbet.

- Jeg er glad, for trøjen er i hus, og det var målet i dag, siger manager Bjarne Riis.

- Det er en god følelse. Vi er utroligt stolte og glade. Det har været fantastisk. Det har været en fornøjelse, siger han.

Egentlig var planen fra det russiske hold ved startstregen i Pau, at polakken skulle køre efter etapesejren og dermed slå to fluer med et smæk, vinde holdets fjerde etapesejr og sikre sejren i bjergkonkurrencen definitivt.

Det lykkedes ikke, da løbets førende rytter Vincenzo Nibali satte et angreb ind ved bunden af sidste stigning, Hautacam, og siden kørte op til solosejr på bjerget.

- Majka skulle have kørt med Nibali med det samme, men det kunne han åbenbart ikke. Det gik lidt for stærkt, siger Riis.

Rafal Majka angreb selv midtvejs på Hautacam, men senere blev han indhentet af en trio med blandt andre Thibaut Pinot.

Det var ingen katastrofe, da selv en femteplads ville være nok til, at Tinkoff-Saxo ville vinde bjergkonkurrencen i Paris.

- Vi prøvede bare at give ham noget opbakning undervejs. Det var ikke så meget, så det var fint nok, siger Riis.

- Det var ikke fordi, at det var særlig svært at tabe det hele i dag. Det kunne han nemt havde gjort, hvis han havde en dårlig dag, pointerer han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip