Riis har truppen klar: Ingen danskere med til Tour de France

Michael Lauritsen

11 år siden

|

19/06/2013

Dagens topnyheder

Det bliver et Team Saxo-Tinkoff uden danskere, som triller ud på Tour-ruten den 29. juni. Bjarne Riis og den sportslige ledelse har i dag udtaget holdet, der skal slås på de franske landeveje.

I 2012 markerede Michael Mørkøv sig med flere flotte fremstød med prikker til følge, og Chris Anker Sørensen gjorde en god figur i bjergene. Ingen har dem har overraskende fået genvalg, ligesom et af tidligere års sikre kort, Nicki Sørensen, er valgt fra.

- I år har konkurrencen om at køre sig på vores Tour-hold været skarpere end i mange år. Flere end de ni udvalgte ryttere havde uden tvivl fortjent en plads, og i vores gruppe af reserver har vi i Nicki Sørensen, Chris Anker Sørensen og Michael Mørkøv tre meget kompetente og formstærke gutter, der er klar til at træde til om nødvendigt. Og også Matti Breschel har været strålende kørende på det seneste. Personligt har det været en meget svær beslutning ikke at have et dansk islæt i truppen. Men vi har committed os til at pege på den gruppe, vi mener har den bedste sammensætning i forhold til at indfri vores overordnede mål om at vinde, siger Bjarne Riis til Team Saxo-Tinkoffs hjemmeside.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Målet er at vinde Tour de France med Alberto Contador, og Philippe Mauduit, Team Saxo-Tinkoffs ledende sportsdirektør under Tour de France, er overbevist om, at truppen passer perfekt til det mål.

- Vi stiller til start i Touren for at vinde løbet med Alberto. Så vi har selvfølgelig forsøgt at udvælge de ryttere, der passer bedst muligt ind i vores overordnede strategi, og vi har forsøgt at identificere og samle alle de kompetencer, vi har brug for på holdet for at kunne give Alberto den bedst mulige støtte og beskyttelse i løbet af de tre uger på både flad vej og i hektiske finaler, i bakket terræn, i bjergene og på holdstidskørslen, siger han. 

 

Tour-truppen ser sådan ud:

- Michael Rogers, Australien
- Nicolas Roche, Irland
- Matteo Tosatto, Italien
- Daniele Bennati, Italien
- Sergio Paulinho, Portugal
- Alberto Contador, Spanien
- Jesus Hernandez, Spanien
- Benjamin Noval, Spanien
- Roman Kreuziger, Tjekkiet

Årets Tour de France starter lørdag den 29. juni på Korsika.