Riis om kritikere: De må mene, hvad de vil

Bjarne Riis og Lars Seier Christensen præsenterede torsdag det samarbejde, der efter planerne fra 2017 skal indeholde et cykelhold af højeste kaliber og med Riis i en central rolle omkring holdet.

Riis' forestående comeback til cykelsporten blev tidligere torsdag kritiseret af fremtrædende topledere i Danmarks Idrætsforbund, Anti Doping Danmark og Team Danmark.

Men kritikken, der tager udgangspunkt i Riis' fortid som kritiseret holdejer, bekymrer ikke manden selv.

- Der har altid været mange meninger om mig. Det kan jeg ikke ændre på. Jeg har lavet nogle fejl, og det har jeg erkendt. Men jeg har også gjort meget godt, så jeg mener stadig, der er en plads til mig i cykelsporten.

- Jeg har lært af mine fejl, og jeg har stillet mig til rådighed for undersøgelser. Det er jo åbent for alle at se på. Jeg gør det så godt, jeg kan, siger Bjarne Riis.

Efter pressemødet var Bjarne Riis ikke meget for at tale mere om kritikken fra idrættens top, men understregede alligevel at han ikke er enig i udtalelserne.

- De må jo mene, hvad de vil. Jeg mener noget andet, og jeg mener, at jeg kan bidrage positivt til sporten, lyder det fra Riis.

Heller ikke Lars Seier Christensen giver meget for kritikken af hans samarbejdspartners comeback.

- Jeg har jo hørt på det her i otte år. Min holdning er, at Bjarne uden tvivl har begået fejl i fortiden, og det har han selv været den første til at indrømme.

- Der er for meget kritik af gamle tider og for lidt anerkendelse af den transformation, han har været igennem.

Spørgsmål: Hvad vil det betyde for jeres samarbejde, hvis der dukker nye ting op på det nye cykelhold?

- Det gør der ikke. Og så er den ikke længere, siger Lars Seier Christensen.

Kritikken af Bjarne Riis blev fremsat i BT af formanden i Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, direktøren i Anti Doping Danmark, Michael Ask, og direktøren i Team Danmark, Lone Hansen.

I avisen forholder de tre sig negativt til, at Riis vender tilbage til cykelsporten, efter Anti Doping Danmark i 2015 færdiggjorde en rapport, der blandt andet konkluderede, at Riis kendte til brugen af doping på sit tidligere cykelhold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip