Riis om Roche-forsøg: Han angriber for tidligt

admin

|

16/07/2014

Dagens topnyheder

I fraværet af kaptajnen Alberto Contador, som udgik mandag efter styrt, er Tinkoff-Saxo på jagt efter etapesejre, og holdkammeraten Nicolas Roche greb chancen, så snart den bød sig i finalen på 11. etape i Tour de France.

Men det var lige lovlig tidligt ifølge manager Bjarne Riis.

- Det er lidt tidligt, at Roche forsøger. Jeg ville gerne, at han havde forsøgt på den sidste kategoriserede stigning 20 kilometer fra mål. Det havde nok været det mest ideelle, siger Riis.

Den danske manager erkender dog et lille medansvar for irerens angreb. Roche blev indhentet, og senere angreb Tony Gallopin, som vandt etapen.

- Jeg siger til dem, da der bliver kørt på den stigning, hvor han angriber, at de skal passe på og holde øje med, hvor mange ryttere Cannondale og Orica-Greenedge har tilbage. Hvis der ikke sidder så mange, er det måske tidspunktet at være med.

- Det skulle jeg ikke sige ret højt, så var han kørt. Nogle gange skal man tage nogle chancer, siger Riis.

Både onsdagens og torsdagens etape er flere gange blevet nævnt som gode muligheder for Michael Mørkøv, men det er Riis ikke enig i.

- Den er for hård for Mørkøv i morgen. Daniele Bennati bliver nummer fire i dag, og det viser, at han også har gode ben. Afslutningerne i disse dage er lidt for hårde for Michael.

Det var egentlig planen, at Tinkoff-Saxo skulle være repræsenteret i et udbrud tidligt på dagen, men sådan gik det ikke. Kun tre ryttere fik lov at slippe væk fra feltet.

/ritzau/