Riis om Sagan: Først bygger vi tillid op

Hold som BMC, Astana, Lampre og ikke mindst det britiske Sky var øjensynligt ude efter at fiske det slovakiske supernavn Peter Sagan til deres hold før den kommende sæson.

Det blev Tinkoff-Saxo, der stak af med slovakken. Holdet har Oleg Tinkov som manden med pengene, og Bjarne Riis som manden med taktikken og det sportslige ansvar.

Peter Sagan er uhyre begejstret for sit nye hold, hvor han forventer at få masser af plads og godt med støtte i cykelløbene.

Riis jubler også, for han kan nu igen for alvor køre efter succes i forårets klassiske endagsløb.

Desuden har han i Peter Sagan igen fået en uslebet diamant, som kan formes og oplæres. For selv om slovakken har vundet den grønne pointtrøje i Tour de France tre gange og har et hav af andre sejre på cv'et, har han ifølge Riis stadig en del at lære.

- I første omgang bygger vi tillid op. Det er det vigtigste lige nu. Han skal have tillid til mig og til Bobby Julich (træner på Tinkoff-Saxo, red.). Dernæst skal han have en ny cykel og lære den at kende, siger Bjarne Riis.

Ifølge Riis har Peter Sagan masser af ting, der kan forbedres, når hans ydeevne skal optimeres.

- Jeg skal give ham et godt hold omkring sig, og så skal han lære at bruge sin energi rigtigt. Han skal lære at spare kræfter til finalen.

Den snart 24-årige slovak har selv ønsket et skifte til Tinkoff-Saxo, og det ønske gik i opfyldelse. Han taler selv om, at han har ønsket at komme til Tinkoff-Saxo, fordi Bjarne Riis er på holdet.

Så betyder det mindre, at Riis har store planer om at lade Contador køre både Giro d'Italia, og Tour de France. Sagan har ellers vundet pointkonkurrencen i Tour de France tre gange. De kan ifølge både Riis og Sagan sagtens køre sammen.

- Alberto er selvfølgelig min førsteprioritet i Touren, men gør vi det rigtigt med de to sammen, tror jeg, at det bliver et spektakulært show, siger Bjarne Riis.

Riis mener sågar, at en Sagan i topform kan blive en vigtig hjælp for Contador.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip