Riis om sin etapevinder: Måske kan han vinde Touren

Bjarne Riis ser store perspektiver i Rafal Majka, efter at den unge polak søndag vandt endnu en etapesejr til Tinkoff-Saxo og tilmed tog en meget komfortabel føring i kampen om den prikkede bjergtrøje.

Den danske manager mener, at Majka måske en dag kan vinde Tour de France.

- Han er klassementrytter. Han er stadig meget ung, men at han efter en hård Giro kommer ind til Touren og vinder to etaper og bjergtrøjen, fortæller hele historien. Det er en knægt med en stor fremtid, siger Bjarne Riis.

- Han kan køre efter podiet i Touren, og han kan måske oven i købet køre efter sejren. Han mangler stadig et par ting i forhold til rutine og styrke. Men han gør gode fremskridt, og det er det vigtige. Vi tager os godt af ham, siger Bjarne Riis.

Hidtil i Touren har polakken vist sig som en eminent bjergrytter, men spørgsmålet er, om han er god nok i eksempelvis tidskørsler til at være en af verdens bedste klassementryttere.

- Han er ikke dårlig, men heller ikke specialist. Han er slet ikke elendig på en tidskørsel. Han kan forsvare sig selv, siger Bjarne Riis.

Tinkoff-Saxo har nu vundet tre etapesejre, siden holdets kaptajn og klassementhåb Alberto Contador måtte udgå efter et styrt før den første hviledag.

- Der var kun en vej frem, hvis vi ikke skulle pakke vores grej og rejse hjem, og det var at holde sammen og kæmpe videre.

- Det var vi alle enige om. Vi gav hinanden hånd på det, også med Oleg Tinkov.

- Sejrene gør det ikke ud for den gule trøje, men vi er meget glade for vores tre sejre, siger Bjarne Riis.

Danskeren er fuld af lovord over Rafal Majkas indsats på 17. etape, hvor han angreb igen og igen og til slut kørte alene til mål på Pla d'Adet.

- Han gjorde jobbet færdigt. Vi gjorde mere eller mindre, hvad vi ønskede, og Nicolas Roche var super og viste styrke. Rafal kunne så afslutte det hele. Det er fremragende, siger Bjarne Riis.

/ritzau/

 

Dagens Gossip