Riis ser den lyse side: Touren er blevet vildt spændende

10/07/2014 15:47

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Der står både plusser og minusser på kontoen hos Tinkoff-Saxo dagen efter, at Tour de France lagde vejen forbi helvedet i nord, stenvejene kendt fra klassikeren Paris-Roubaix.

Cykelløbet tog sine ofre, og det største var storfavoritten Chris Froome (Sky), som måtte udgå med store smerter i håndleddet.

Tinkoff-Saxo led dog samtidig det tab, at Alberto Contador mistede halvandet minut til løbets førende rytter Vincenzo Nibali, som ser meget stærk ud.

- Det er en hel del, men det er ikke umuligt, selvom det er et stort forspring. Det vigtigste for os er, at vi er hele endnu, og at vi stadig er med i ræset, siger Bjarne Riis.

- Det er meget tid at miste til Nibali, mens det er til at leve med i forhold til de andre.

Den danske manager kan imidlertid godt se fordelen for løbet i, at Astanas kaptajn har taget føringen.

- Det gode ved det hele er, at løbet er blevet helt vildt spændende, og der er nogle, der har tabt endnu mere tid. Så jeg synes kun, at det åbner løbet op og gør det ret interessant, siger Riis.

Udover Nibali har det kasakhiske hold også danske Jakob Fuglsang helt fremme i klassementet på andenpladsen, og selvom Riis ikke regner med danskeren i det samlede klassementet, skal man aldrig afskrive, at han kan blive farlig for det russiske hold.

- Hvis jeg var Astana, ville jeg da holde dem til i klassementet begge to, fordi de kan spille deres kort taktisk. Jakob kan spilles ud rent taktisk, så det vil være dumt, hvis man mister tid.

- Jeg tror ikke på, at han kan være med, når de helt hårde drenge kører i bjergene. Han kan være med på en måde, hvor han taber lidt tid. Men han kan også lige pludselig sidde i et taktisk udbrud en dag og køre nogle gode minutter ind, siger Riis.

/ritzau/