Riis svarer UCI-præsident igen: Jeg er uenig med ham

Der er vedvarende rygter om, at Bjarne Riis er på vej til at gøre comeback til cykelsporten, og at danskeren kunne finde på at skabe et nyt hold.

Det har præsidenten for den internationale cykelunion, UCI, Brian Cookson, kritiseret, for han mener ikke, der er plads til Riis, og at holdene skal tænke sig godt om, før de eventuelt ansætter Riis.

Men det er Riis uenig i, selv om danskeren accepterer, at Cookson har en anden mening.

- Det er hans holdning. Alle har ret til at have en holdning om de forskellige ting. Selvfølgelig er jeg ikke enig. Men jeg kan ikke gøre så meget ved det.

- Jeg skal acceptere, at folk har en holdning, og at de ikke mener, at jeg har gjort det, der skulle til. Det kan diskuteres, og det vil også blive diskuteret. Det vil jeg lade andre om.

- Jeg ved, hvad jeg står for. Jeg synes også, at jeg har været med til at bidrage til en sober og sund cykelsport, som også kører i dag, siger Riis til TV 2 Sport.

Riis vil desuden hverken be- eller afkræfte, om han kan være på vej tilbage til et job i cykelsporten.

- Der vil altid være masser af rygter og gode historier, men jeg har stadig ikke noget mere konkret at komme med på nuværende tidspunkt. Vi må vente og se, siger Bjarne Riis

- Lige nu bruger jeg tiden på at finde ud af, hvad jeg har lyst til at lave og bruge mit liv til. Om der skal være plads til mig i cykelsport, det er absolut ikke noget, jeg bestemmer alene.

- Fra at man måske kunne tænke sig det, til at det kommer til at ske, kan der godt gå et stykke tid, siger Riis.

I den omfattende dopingrapport fra Anti Doping Danmark, der udkom i slutningen af juni, blev det konkluderet, at Riis ikke havde fortalt hele sandheden om doping på sit tidligere hold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip