Rikke Hørlykke: Danmark har gode finalechancer

Danmark tabte ganske klart, da kvindelandsholdet mødte Brasilien i den indledende runde ved håndbold-VM, men der er pæne muligheder for revanche i fredagens semifinale.

Det vurderer den tidligere landsholdsspiller Rikke Hørlykke, der følger holdets kampe fra tætteste hold som ekspertkommentator for DR.

- I den første kamp spillede danskerne langt under det, som jeg ved, de kan. Holdet er vokset i denne turnering og er et helt andet sted, end da det mødte Brasilien i gruppekampen.

- Derudover er danskerne taktisk bedre og bedre til at justere nogle ting. På det niveau er vi længere fremme, siger Rikke Hørlykke.

Træner Morten Soubaks brasilianere har imponeret hidtil i turneringen, hvor holdet har gjort rent bord og senest slog Ungarn i et 80 minutter langt drama i kvartfinalen.

- Vi må indrømme, at brasilianerne har spillet langt mere stabilt og faktisk er et af de hold, der har spillet mest stabilt overhovedet.

- Der har danskerne haft en anden fremgangsmåde ved langsomt at spille bedre og bedre uden at have ramt toppen endnu, siger Rikke Hørlykke.

Den danske landstræner Jan Pytlick har nævnt muligheden for, at brasilianerne er ved at være mærkede af turneringen, fordi nøglespillerne har været langt mere på banen end de danske spillere.

- Det giver god mening, siger Rikke Hørlykke.

- Kig på Eduarda Amorim (brasiliansk stjernespiller, red.), hun kom til VM efter en skadespause og nåede kun én træningskamp. Det er begrænset, hvad hun har nået at fylde på af fysik.

- Hun lever på de ressourcer, hun har fået fra sejrene. Men hvis hun bliver presset, så vil vi også se, at hun er ved at være slidt, lyder det fra Rikke Hørlykke.

Danmark og Brasilien mødes fredag aften 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip