Rikke Hørlykke: Sådan bliver min sommerferie

Hvordan holder du ferie i år?

- Vi plejer faktisk at tage til en lille italiensk bjergby i Toscana, der hedder Lucca. Vi har været der fire år i træk, men i år har vi valgt at blive i Dannmark. Både min mand og jeg har rejst rigtig meget det seneste år, så vi ville gerne have lidt ro på. Vi har et sommerhus sammen med min mands familie i Tisvilde, og her holder vi ferie sammen med en del af familien. Mine børn Karla, fire år, og Aksel på syv år nyder at være sammen med deres fætre og kusiner.

Læs hvem Rikke Hørlykke er tosset med

Hvad er det tidligste ferieminde, du kan huske?

- Jeg har fem søskende, og hvert år siden jeg var to, tog vores forældre os med på skiferie i Østrig, hvor vi lejede en hytte hvert år i 14 dage. Jeg har rigtig mange gode minder fra de ferier. Jeg har stået på ski, siden jeg var to år, men da jeg som 18-årig tegnede en kontrakt som håndboldspiller, var det faktisk slut med at stå på ski, det var for risikabelt med hensyn til skader.

- I dag kommer jeg sjældent på skiferie, min mand Klavs Bruun Jørgensen, er træner for håndboldholdet Team Tvis Holstebro, og de spiller i vintersæsonen, så skiferierne må vi vente lid med.

Hvilken ferie var din bedste?

- Efter jeg har fået børn, har vi de sidste par år holdt ferie med vores egen lille familie og gerne andre familiemedlemmer i et lille hus i bjergene i Lucca. Det er ferier, jeg værdsætter rigtig meget. Vi er som regel en masse familiemedlemmer af sted, og så tager vi selv og børnene en uge alene et andet sted. Det er fantastisk.

Få parforholdet til at blomstre i ferien

Hvilken ferie var din værste og hvorfor?

Inden vi fik børn, tog Klavs og jeg 14 dage til Mauritius. Det skulle have været helt perfekt, og selvom folk havde advaret os om at rejse i regnsæsonen, så tænkte vi, nej det går nok. Men det regnende næsten konstant. Der var masser af luksuriøse strande, men dem var der jo ikke så meget ved at ligge på. 
Så vi endte med at sidde under et halvtag og spille kort det meste af tiden, så det var nogle dumme penge, vi fik brugt.

Lukker du mentalt ned for de sociale medier, når du holder ferie?

- Der gik 10 dage her i ferien, inden jeg åbnede for computeren. Og det er jeg faktisk lidt stolt af. Jeg har lige åbnet den for nylig, og jeg har fået besvaret et par mails. Men jeg er på ingen måde afhængig af de sociale medier. Jeg lægger et billede op på Facebook engang imellem, men jeg har ikke et behov for at være på.

Hvad handler ferie om for dig?

- Jeg er ikke kræsen, når det handler om, hvor eller hvordan jeg skal holde ferie. For mig handler det om samvær med dem, jeg holder af. Jeg nyder ikke at have så mange forpligtelser, og at jeg ikke skal stå op på et bestemt tidspunkt. Men jeg bliver nødt til at holde mig aktiv i min ferie, jeg ville dø, hvis jeg bare skulle ligge på en sofa. Så jeg sørger for eksempel for at få løbet stort set hver dag eller lave noget andet aktivt.

Rikke Hørlykke har været professionel håndboldspiller gennem en årrække og vandt blandt andet OL-guld sammen med det danske kvindehåndboldlandshold i 2004. I dag arbejder hun som personlig træner.

Den 9. august deltager hun i Mountainbikeløbet Urban8 på Charlottenlund Travbane, hvor 50 kr. for hver solgt billet bliver doneret til krigsveteraners idræt.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip