Rikke Møller-konkurrent skal alligevel gennem dopingsag

admin

425 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

Svømmeren Yulia Efimova må alligevel imødese en dopingsag hos Den Internationale Svømmeunion (Fina), der fredag ellers ophævede russerens midlertidige suspendering.

24-årige Yulia Efimova, der ved OL i Rio kan blive en af Rikke Møller Pedersens hårdeste konkurrenter i brystsvømning, blev tidligere i år testet positiv for meldonium, et stof som siden nytår har været skrevet på listen over forbudte stoffer.

Fina meddeler, at ophævelsen af den midlertidige suspendering sker efter opfordring fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada).

- Wada vil foretage yderligere videnskabelige undersøgelser af meldonium og har derfor anbefalet, at Fina ophæver svømmerens suspendering, skriver Fina på sin hjemmeside.

Det var ellers ventet, at Yulia Efimovas sag skulle gå direkte videre til Den Internationale Sportsdomstol (CAS), men nu bliver den altså behandlet af Fina i første omgang.

Sagen er ekstra delikat, fordi Yulia Efimova allerede er blevet dømt for brug af doping en gang tidligere i sin karriere.

Hun risikerer derfor livsvarig karantæne, hvis hun bliver dømt igen.

Russeren er fire gange blevet verdensmester i brystsvømning.

Ved OL i London i 2012 vandt hun bronze i 200 meter bryst, mens Rikke Møller Pedersen sluttede på fjerdepladsen.

/ritzau/