Rikke Møller Pedersen vinder EM-sølv

Den danske svømmer Rikke Møller Pedersen sørgede for fredagens anden danske medalje ved kortbane-EM i Herning.

I favoritdisciplinen 200 meter bryst kom hun i mål som nummer to og vandt fredagens anden danske sølvmedalje.

Hun kom i mål i tiden 2.15,21 minutter og måtte se sig slået af Yuliya Efimova, der svømmede i verdensrekordtiden 2.14,39 minutter.

Rikke Møller Pedersen tog ellers føringen fra start, men kunne i længden ikke holde favoritten Efimova bag sig.

- Jeg vil selvfølgelig altid have guld, men jeg er glad for den fight, der var i løbet, og jeg er glad for min sølvmedalje. Jeg laver nogle fejl, som jeg ville ønske, jeg ikke havde lavet. De små fejl bliver så enormt store i det her spil, og dem er der bare ikke plads til.

- Jeg mistede hende totalt, da der manglede 50 meter. Jeg havde en dårlig vending og lavede dårligt undervandsarbejdet. Jeg blev lidt stresset og arrig i min svømning, og det hjalp mig på ingen måde, siger Rikke Møller Pedersen.

Selv om Rikke Møller Pedersen blev slået af en verdensrekord, var hun irriteret på konkurrenten Efimova, som dog hjælper hende med at blive bedre.

- Jeg vil gerne vise hende, at man ikke vinder, bare fordi man har fået lidt mere kulør og været på træningslejr.

- Men det er godt at have en konkurrent som hende, og vi bliver begge bedre af at svømme hinanden helt ud, siger den danske sølvvinder.

Rikke Møller Pedersen var også andenhurtigst i formiddagens indledende heats og var på forhånd regnet som et stærkt medaljebud i sin favoritdisciplin. Hun er desuden dobbelt europamester på distancen.

Kort forinden havde Chris Christensen svømmet finale i 400 meter medley. Han var ikke medaljefavorit og kom i mål som nummer syv. Han blev efterfølgende diskvalificeret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip