Rikke Møller stryger i EM-finalen med bedste tid

Den danske svømmestjerne Rikke Møller Pedersen vil være helt med fremme, når der onsdag aften bliver kæmpet om medaljer i 100 meter brystsvømning ved EM i Berlin.

Fynboen var ganske suveræn i sit semifinaleheat tirsdag aften, som hun vandt med stor afstand ned til nærmeste konkurrent.

- Det var dejligt. Det føltes lidt jappet til sidst, men det var bedre end indledende. Jeg slappede mere af og tillod mig selv at nyde det mere og tro på mig selv.

- Jeg havde behov for at se, hvad jeg kunne opnå ved at blive i mig selv i stedet for hele tiden at være en dag foran, siger fynboen.

Rikke Møller Pedersen havde efter 50 meter oparbejdet et pænt forspring, der blev udbygget i semifinalens sidste halvdel. Danskerens tid på 1.06,34 minut var væsentlig hurtigere end formiddagens indledende tid på 1.07,57.

Tiden var også næsten et sekund hurtigere end den næsthurtigste i semifinalen, italieneren Arianna Castiglioni, og meget peger altså på dansk guld i onsdagens finale.

- Intet er afgjort, før vi rammer kanten i morgen. Jeg er selvfølgelig ikke kommet for at blive nummer fire, men hvis de andre sætter sæsonrekord og jeg ikke gør det, så kan jeg jo ikke stille noget op.

- Der er nogle detaljer, der skal rettes lidt på, og så må vi se, hvad det kan blive til, siger Rikke Møller Pedersen.

Med til at øge danskerens guldchancer er, at EM foregår uden verdensrekordholderen Ruta Meilutyte fra Litauen, som er til ungdoms-OL i Kina, mens et andet topnavn, russeren Julia Efimova, afsoner en dopingkarantæne.

100-meter-distancen er ikke engang Rikke Møller Pedersens bedste disciplin. Hun er bedre på 200 meter, hvor hun er indehaver af verdensrekorden.

/ritzau/