Rikke Møllers russiske rival får ophævet dopingkarantæne

admin

425 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

Den russiske svømmestjerne og OL-medaljevinder Yulia Efimova har fredag fået ophævet sin midlertidige karantæne for brug af et forbudt stof, og det kan vise sig at være dårligt nyt for Rikke Møller Pedersen, der er blandt Danmarks største medaljehåb ved OL til sommer i Rio.

Ifølge nyhedsbureauet AFP skal Efimovas sag nu afgøres af Den Internationale Sportsdomstol, CAS.

Den 23-årige Yulia Efimova er firdobbelt verdensmester og har i flere år været en af Rikke Møller Pedersens største konkurrenter, når der er blevet dystet i brystsvømning.

Således snuppede russeren bronze for næsen af danskeren ved OL i London i 2012 i 200 meter bryst.

Tidligere i år kom det dog frem, at Efimova var blevet testet positiv for brug af meldonium. Det Internationale Svømmeforbund, Fina, reagerede ved at idømme russeren karantæne.

Hun var derfor ikke i bassinet ved fredagens finale i 200 meter bryst ved EM i London, hvor Rikke Møller Pedersen snuppede guld.

Tilbage i 2014 blev Efimova udelukket i 16 måneder fra sporten, efter at hun var grebet i at have brugt anabole steroider.

Stoffet meldonium, som Efimova denne gang er blevet taget for uden for konkurrence, kom på Det Internationale Antidopingagentur, Wadas, liste over forbudte, præstationsfremmende stoffer 1. januar i år.

Da det er anden gang, at Efimova er taget for brug af ulovlige stoffer, risikerer hun at blive udelukket fra sporten på livstid.

Det er uvist, hvornår CAS skal behandle hendes sag.

Rikke Møller Pedersen er ifølge AFP ikke meget for at udtale sig om rivalens dopingsag.

- Jeg har ingen kommentarer, siger hun, men tilføjer:

- Jeg tror, at det folk allerede tænker, kan være det rigtige.

/ritzau/AFP