Rikke Skov før pokalfinale: Vi skal slå FCM i forsvaret

Viborg HK møder lørdag eftermiddag FC Midtjylland i håndboldkvindernes pokalfinale.

Det bliver et opgør mellem to af landets stærkeste mandskaber, men med Viborg som klar favorit. Viborgenserne slog i september FCM med 33-24 på udebane i ligaen og indtager også førstepladsen i den hjemlige turnering.

Viborg-profilen Rikke Skov vurderer, at favoritterne har et fysisk overtag. Og det skulle blandt andet give en fordel i forsvarsspillet.

- Vi skal vinde på vores styrker, fysikken og det gode mandskab. Sammenhold, vilje og gejst er de egenskaber, der har bragt os i finalen og givet os førstepladsen i ligaen, og det er også det, vi skal vinde kampen på, siger Skov til Viborgs hjemmeside.

I december har der været VM i Serbien, og derfor har hverken Viborg eller FCM været i kamp de seneste uger.

- Vi har ikke været samlet længe, men vi må få det bedste ud af det, og vi har et godt fundament, og vi har haft to gode træninger.

- Bare fra onsdag til torsdag så det godt ud. Og vi ved, at det er i forsvaret, vi skal vinde kampen, lige som det var, da vi slog dem i ligaen i efteråret, siger Rikke Skov.

Landsholdsprofilen Louise Burgaard regner med, at pokalfinalen bliver en mental styrkeprøve.

- Vi er jo fem fra hvert hold, der lige er kommet hjem fra slutrunde, så det kommer til at handle om, hvem der står stærkest på motivation og fight efter tre dages juleferie.

- Begge hold ved, at vi kan spille håndbold, så det mentale bliver afgørende, siger Louise Burgaard.

Pokalfinalen bliver spillet i Silkeborg og går i gang klokken 16.10.

/ritzau/

 

Dagens Gossip