Riskær dropper opstilling for Kristendemokraterne

Klaus Riskær Pedersen har valgt at takke nej til invitationen om at blive opstillet som Kristendemokraternes folketingskandidat i Københavns storkreds på grund af manglende opbakning fra partiets ledelse.

Det oplyser Henrik Howardsen, folketingskandidat og bestyrelsesmedlem for Kristendemokraterne i Københavns storkreds, til Ritzau.

Meldingen kommer, efter at den kendte erhvervsmand fredag på sin Facebook-side skrev, at han "er blevet tilbudt opstilling til Folketinget af Kristendemokraterne i København".

- Det tyder på en travl weekend. Jeg skal have et svar klar mandag, lyder det fra Klaus Riskær Pedersen.

Ifølge Henrik Howardsen er der ikke noget, der tyder på, at Klaus Riskær Pedersen vil forsøge at opstille som folketingskandidat i andre kredse af partiet.

- Det har jeg overhovedet ikke hørt noget om.

- Sådan som jeg tolker den mail, jeg har fået fra ham (Riskær, red.) i eftermiddag, så stiller han ikke op andre steder i partiet, fordi det simpelthen er fra partiets øverste ledelse, at han ikke har fået opbakning, siger Henrik Howardsen.

Det er blandt andet Stig Grenov, formand for Kristendemokraterne, som ikke har kunnet støtte Københavns Storkreds' tilbud om at opstille den kendte erhvervsmand.

- Vi har ikke behov for en kendt person til at føre politik for Kristendemokraterne, og jeg er sikker på, at en opstilling af Klaus Riskær ville blive tolket sådan, sagde Stig Grenov fredag til tv2.dk.

Modsat har der hos Kristendemokraterne i Københavns storkreds hele vejen igennem været opbakning til Klaus Riskær Pedersen, fortæller Henrik Howardsen.

- Det er en tilbagemelding, jeg er ked af, eftersom jeg selv har været med til at indstille ham. Så det er selvfølgelig meget ærgerligt, siger det københavnske bestyrelsesmedlem om svaret fra erhvervsmanden.

Tilbuddet fra Kristendemokraterne kom kort tid efter, at Klaus Riskær Pedersen blev ekskluderet fra det nyoprettede parti Alternativet - angiveligt på grund af en række udtalelser, der gik imod partiets værdigrundlag.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip