Rival diskvalificeret: Magnussen overtager andenpladsen

16/03/2014

Danske Kevin Magnussen (McLaren) er blevet tildelt andenpladsen i årets første Formel 1-grandprix, efter at Daniel Ricciardo (Red Bull) er blevet diskvalificeret.

Dommerpanelet i Melbourne har straffet Ricciardo, der sluttede på andenpladsen, for at bryde reglerne for brug af brændstof.

Kørerne skal i denne sæson holde sig under en grænse på 100 kilo brændstof - en grænse som Ricciardo har overskredet.

Af dommernes beslutning fremgår det dog, at Red Bull-holdet har lavet en brøler, og at den australske kører reelt er uden skyld.

Dommen betyder, at Magnussen rykker en placering op ad podiet og kan tage 18 i stedet for 15 point med fra sin debut i Formel 1.

Den 21-årige dansker forsøgte flere gange under søndagens grandprix at overhale Daniel Ricciardo.

Den unge debutant var under et sekund efter Ricciardo efter 42 af de 57 omgange. Magnussen lagde an til at gå forbi australieren, men det lykkedes for hjemmebanehåbet at afvise danskeren.

Med syv omgange tilbage af løbet forsøgte McLaren-danskeren sig med et nyt attentat på Ricciardo, men igen blev Magnussen afvist.

Dommernes beslutning om at diskvalificere Red Bull-køreren betyder endvidere, at Magnussens holdkammerat, Jenson Button, overtager løbets tredjeplads.

Tyske Nico Rosberg (Mercedes) vandt løbet i Melbourne og topper VM-stillingen med 25 point.