Rivalen Alonso opgiver VM-kamp: Vettel vinder igen i år

admin

|

14/10/2013

Dagens topnyheder

Det bliver efter alt at dømme tyske Sebastian Vettel, der kan holde trofæet over hovedet i triumf, når årets sidste Formel 1-løb er kørt.

Det erkender Vettels nærmeste konkurrent, Fernando Alonso, som indrømmer, at titelkampen reelt er slut. Og at hans chance for at fravriste Vettel titlen kun er teoretisk.

- Selv hvis Vettel ikke kommer i mål i resten af løbene, skal jeg vinde stort set samtlige af dem, så det er nu kun et spørgsmål om tid (før Vettel bliver verdensmester, red.), siger Alonso til BBC.

- Vi bliver ved med at gøre vores bedste. Når det er matematisk sikkert, vil vi ønske ham tillykke, siger han.

Spanieren, der kører for Ferrari, er lige nu 90 point efter Vettel i den samlede stilling med 100 point tilbage at køre om.

Skal Alonso overhale sin konkurrent på Red Bull-holdet og indtage førstepladsen vil det kræve, at han vinder tre af de resterende fire løb og minimum slutter som nummer to i det sidste, mens Vettel skal udgå fra de resterende fire løb.

Alonso kan dog alligevel glæde sig over personlig succes.

Ved det seneste løb i Japan slog han rekorden for flest Formel 1-point i karrieren.

Med 1571 point i sin 12 år lange karriere har Alonso passeret legenden Michael Schumacher med to point.

Vettel ligger nummer tre på den liste med 1351 point.

- Vi har andre mål nu, og jeg fik at vide, at jeg nu har rekorden for flest point i Formel 1-historien, så det er en god dag. At være den mest pointscorende kører i Formel 1 er noget fantastisk, siger Alonso.

Han vil nu arbejde for at sikre sig andenpladsen efter Vettel.

/ritzau/