Ro på før Spanien: Danmark har plads til en EM-svipser

Håndboldherrerne har gjort det så godt ved EM, at der er plads til et enkelt fejltrin på vej mod semifinalerne.

To sejre i de tre næste opgør mod Spanien, Ungarn og Island i mellemrunden vil sandsynligvis være nok til at sikre Danmark en plads blandt de sidste fire deltagere ved slutrunden.

Følelsen af, at der er plads til en smutter giver masser af ro og overskud hos Mikkel Hansen og resten af spillerne i den danske trup.

- Det ser jo rigtig fint ud, og det er noget, vi kan bruge til noget, men hvis vi taber til Spanien, så er presset tilbage.

- Det bedste for os er at spille derudaf og ikke tænke for meget på andre resultater, siger stjernen fra Paris Handball.

Holdkammeraten Mads Christiansen glæder sig over trygheden, som han ikke forventer bliver hæmmende, selv om det er en risiko.

- Vi spiller ikke med kniven for struben, og det er meget behageligt.

- Det skal omvendt ikke være en sovepude, så vi ikke vil vinde for alt i verden mod Spanien. Hvis vi vinder over Spanien, så har vi en ekstra stor mulighed for at nå semifinalen, siger Bjerringbro-Silkeborg-spilleren.

- Det kræver dog, at vi kommer et niveau op i forhold til de tre første kampe. Ud over Spanien skal vi møde Ungarn og Island, og de er trods alt gået videre på bekostning af Norge, som er et godt hold, fortæller han.

Selv om de spanske verdensmestre sandsynligvis bliver den hårdeste opgave i mellemrunden, så bliver det også vanskeligt mod Ungarn og Island.

Forsvarsspecialisten Henrik Møllgaard har smugkigget lidt på Spaniens sejr torsdag på 33-28 over Island.

- Island var godt med og kunne have vundet den kamp. Det overraskede mig, for Island har haft flere afbud fra markante spillere.

- Spanierne så til tider vaklende ud, når de blev presset.

- Spanien er lige nu et af de hold, man gerne vil slå, hvis man vil være nummer et, men Ungarn og Island har haft tætte kampe mod dem, så det bliver svært, siger Møllgaard.

Fortiden har lært rutinerede Michael V. Knudsen, at det kan være forvrængende at hænge sig for meget i stillingen. Og dermed tale om muligheden for succes trods nederlag.

- Vi tænker slet ikke på at tabe - men vi har et godt udgangspunkt. For to år siden kom vi over med nul point i mellemrunden og var virkelig pressede, siger stregspilleren med henvisning til slutrunden i Serbien, hvor danskerne endte med EM-titlen.

Kampen mod Spanien går i gang klokken 20.30 i Boxen i Herning.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip