Robben indrømmer film: Ingen straf fra Fifa

Efter den højdramatiske 1/8-finale mellem Holland og Mexico indrømmede Hollands Arjen Robben, at han undervejs i kampen forsøgte at filme sig til et straffespark.

Robben talte ikke om situationen kort før slutfløjt, hvor han rent faktisk blev tilkendt et straffespark, som Holland scorede på, hvilket betød hollandsk 2-1-sejr og et VM-farvel til Mexico.

Hans forsøg på at snyde sig til et straffespark var tidligere i kampen, sagde han.

Udtalelsen blev nogle steder misforstået, hvorfor det hollandske fodboldforbund mandag kom med en udtalelse om, at Robbens udtalelser var blevet misforstået.

Misforståelse eller ej, så indrømmede Robben et forsøg på at snyde sig til et straffespark.

Indrømmelsen får dog ingen konsekvenser. Det slår en talskvinde fra det internationale fodboldforbund (Fifa) fast mandag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Talskvinden Delia Fischer udelukker ifølge AFP, at Robben kan blive straffet med tilbagevirkende kraft, som det skete for Uruguays Luis Suarez, der bed italieneren Giorgio Chiellini i skulderen, uden at dommeren opdagede det, da det skete.

Efterfølgende blev Suarez ramt af en særdeles hård straf på ni landskampes karantæne og fire måneders udelukkelse fra al fodbold af Fifa.

Ifølge AFP siger Fifa-talskvinden, at man kun straffer efterfølgende, hvis der er tale om "alvorlige tilfælde af uærligt spil".

Holland gik med sejren over Mexico videre til kvartfinalen, hvor modstanderen bliver Costa Rica.

/ritzau/

 

Dagens Gossip