Robin Williams blev fundet hængt

Den amerikanske skuespiller Robin Williams blev fundet hængt i sit hjem i Tiburon i Californien, siger politiet.

Keith Boyd fra politiet i Marin County i Californien siger på en pressekonference tirsdag aften dansk tid, at der desuden blev fundet en lommekniv ved liget. Der var sår på skuespillerens håndled.

Robin Williams blev 63 år og blev fundet død mandag aften dansk tid.

Han blev fundet hængt i et bælte.

Omstændighederne og de tekniske undersøgelser er fortsat ikke afsluttet. Det er heller ikke klart, om han var påvirket, da døden indtraf.

Men talsmanden siger, at den foreløbige dødsårsag er hængning.

Boyd ville ikke oplyse, om der blev fundet et afskedsbrev og tilføjede, at toksikologiske undersøgelser af den afdøde ventes afsluttet om nogle uger.

Videre siger Boyd, at han blev erklæret død klokken 12.05 mandag lokal tid.

Det var en personlig ven, der fandt ham. Vennen gik ind på Williams' værelse, da skuespilleren ikke svarede, selv om der blev banket på døren.

Inden hans død blev han sidst set søndag aften omkring klokken 22.30. Det var hans kone, Susan Schneider, der så ham, inden hun gik i seng.

Næste morgen forlod hun hjemmet og antog, at Robin Williams stadig sov i sit eget værelse.

Ifølge Keith Boyd havde Robin Williams siden juli haft en depression, og han havde været under behandling.

Robin Williams var åben om, at han var ude i et misbrug, men på det seneste var han fri af rusmidler og ville gerne have, at det skulle fortsætte.

Avisen USA Today skriver, at hans kone har udsendt en kort erklæring, hvori hun skriver:

- I morges mistede jeg min mand og bedste ven, mens verden mistede en af de mest elskede kunstnere og smukke mennesker. Jeg er fuldstændig knust.

Den 25-årige Zelda, datter af Robin Williams, har over netværket Twitter skrevet: - Jeg elsker dig, jeg savner dig. Jeg vil prøve at se op.

/ritzau/

 

Dagens Gossip