Robotstøvsugere kan hjælpe allergikere

Når der bliver støvsuget hvirvler støv, og på den her årstid også pollen, rundt i luften og det kan være yderst ubehageligt for astmatikere og allergikere. Støv er generelt skadeligt for alle mennesker og man kan udvikle støvallergi hvis man bliver udsat for meget støv og støvmider. Støvmider er den helt store synder i forholdt til at udvikle allergi og især ved støvsugning af soveværelser bliver man udsat for rigtig mange støvmider. Det er her mange, der vælger at investere i en robotstøvsuger, så de kan gå ud af rummet mens det støvsuges.

Når man har en robotstøvsuger vil der oftest også blive støvsuget noget hyppigere end hvis man skal støvsuge manuelt. Mange familier har ikke altid tiden til at støvsuge så ofte og nogen har måske skavanker der er en hindring for dem. En robotstøvsuger kan køre på daglig basis, f.eks. mens folk er på arbejde, og holder derfor støvniveauet nede på et minimum.

Hvis man er allergiker/astmatiker eller bare gerne vil forebygge allergi bør man købe en model med HEPA filter, der også er anbefalet af Astma-Allergi Danmark. Filtret gør at små partikler som pollen og støvmider, bliver tilbageholdt inde i filtret. Hidtil har robotstøvsugere ikke fungeret optimalt grundet filtre af tvivlsom kvalitet, men over de seneste år er flere modeller blevet udstyret med originalt HEPA-fitler.

En af de førende indenfor robotstøvsugere i Danmark, RobotEksperten.dk, har stor interesse fra folk med blandt andet støvallergi: - Vi har snakket med mange kunder, som er meget tilfredse med deres robotstøvsuger og oplever mindre gener og ubehag i forhold til specielt støvallergi. Det har klart haft en betydning efter de er blevet udstyret med originale HEPA-filtre, udtaler Gitte fra GoShopping.

Gode råd om astma og allergi

Luft ud så du opnår et sundt indeklima. Undgå at lufte ud midt på dagen hvis du har pollenallergi, da der er flest pollen i luften.

  • - Gør grundig rent 1 gang i ugen.
  • - Undgå at tørre tøj udendørs i pollensæsonen.
  • - Vask dyner og puder ved 60 grader 4 gange om året og tør i tørretumbler.
  • - Vask sengelinned ved 60 grader mindst hver 14. dag.
  • - Undgå passiv rygning.
  • - Overvej brug af stearinlys og brændeovne hvis du har astma. 

Mange allergikere og astmatikere er ubehandlede og går derfor og har ekstra gener og ubehag. Hvis astma er korrekt behandlet er de fleste uden symptomer og hvis det ikke bliver behandlet over længere tid kan det give varige skader på lungerne. Ved allergi kan symptomerne og ubehag ofte mindskes betydeligt.

 

Dagens Gossip