Rocker-morder nægter sig skyldig i røverisag

admin

|

28/07/2014

Dagens topnyheder

Hans kriminelle fortid er uhyggelig, og står det til anklagemyndigheden, skal en 33-årig mand have føjet endnu et kapitel til sin straffeattest.

Tilbage i 2000 blev den dengang 19-årige KSK dømt for drabet på Bandidos-rockeren Morten Viggo Laursen. Mandag sidder manden, som i dag er 33 år, sammen med to yngre mænd på anklagebænken ved Retten i Næstved.

De tre er tiltalt for et særdeles groft røveri mod Kongsted Sparekasse ved Rønnede tilbage i januar 2012. Ved røveriet blev bankens ansatte truet og holdt fanget i knap halvanden time af gerningsmændene.

- Min klient nægter sig skyldig, lyder det indledningsvis i sagen fra den 33-åriges advokat, Casper Andreasen.

Samme besked lyder fra sagens øvrige forsvarsadvokater, Henrik Stagetorn og Kristian Mølgaard, angående deres klienter.

Røveriet, som sagen drejer sig om, var særdeles groft. Og udbyttet var enormt. Ifølge anklageskriftet i sagen løber værdierne samlet op i cirka 8,5 millioner kroner.

En kvindelig ansat blev overfaldet på parkeringspladsen ved sparekassen kvart i ni, da hun mødte på arbejde. Hun blev ført ind i bygningen, hvor de øvrige ansatte én efter én blev bagbundet.

De bagbundne ansatte blev anbragt i forskellige rum med hætter over hovedet. To af dem blev beordret til at ledsage røverne til bankens boksanlæg.

Flere overvågningskameraer blev overmalet af mændene, som derefter gik på rov i kasserne og desuden brød cirka 90 kundebokse op.

Endelig, efter en time og 25 minutter, var det overstået. Mændene kørte væk i en VW Passat med kontanter og smykker.

Der gik lang tid, før politiet fik et gennembrud i sagen. Efter fem måneder blev den 33-årige rockermorder sigtet. På det tidspunkt sad han allerede fængslet i forbindelse med en anden sag.

Derefter gik der et helt år, før de to brødre, som også er tiltalt i sagen, blev anholdt.

Størstedelen af det store udbytte er fortsat forsvundet.

Sagen fortsætter ved Retten i Næstved frem til den 12. august.

/ritzau/