Rockermorder lurede på banker via Street View

Skrevet af admin

|

30/07/2014

Dagens topnyheder

33-årige KSK, som tilbage i år 2000 blev dømt for drab på en Bandidos-rocker, har efter anklagemyndighedens opfattelse været omhyggelig med planlægningen af et røveri mod Kongsted Sparekasse.

Det er kommet frem onsdag ved Retten i Næstved, hvor manden sammen med et brødrepar er tiltalt for at stå bag røveriet, der fandt sted i januar 2012.

Ved røveriet slap gerningsmændene væk med værdier for 8,5 millioner kroner, efter at have bagbundet fem bankansatte, som blev holdt fangen i den knap halvanden time, som røveriet varede.

Anklager Anne Marie Fink afspillede under onsdagens retsmøde en video, som er fundet på en computer, der blev beslaglagt i forbindelse med anholdelsen af KSK.

På videoen, ser man KSK - anklagemyndigheden mener i hvert fald, at det er ham - filme sit eget ansigt, før han retter kameraet mod en computerskærm, som viser billeder fra Google Street View.

Her ser man KSK detaljeret beskrive omgivelserne omkring to bygninger i henholdsvis Fårevejle og Vig i Odsherred. Bygningen i Fårevejle er et revisionsfirma, men man kan høre på KSK, at han tror, der er tale om en bank.

Blandt andet forklarer han, hvordan parkeringsforholdene er omkring bygningerne, hvordan de ansatte vil ankomme til bygningerne om morgenen, og hvilke muligheder der er for at ligge på lur i området.

Røveriet mod Kongsted Sparekasse foregik netop ved, at røverne lå på lur og overmandede de ansatte en efter en, efterhånden som de mødte på arbejde.

Både i forbindelse med revisionsfirmaet i Fårevejle og banken i Vig hører man KSK bemærke, at der er en pengeautomat i forbindelse med bygningen. Han konkluderer derfor, at der må være tale om filialer med kontanter.

KSK beskriver også på videoen, hvilke veje man kan køre væk fra området, og kommer med ruteanbefalinger, som bør følges, hvis man vil undgå at støde ind i politiet.

Videoen indeholder ikke detaljer om Kongsted Sparekasse, som er omdrejningspunktet i denne sag. På en anden computer, der tilhører KSK's kone har politiet dog fundet ud af, at der blandt andet er blevet søgt på et navn, som svarer til en af sparekassens ansatte.

KSK og de to andre tiltalte i sagen nægter sig alle skyldige. Der ventes dom i sagen den 12. august.

/ritzau/