Rockerrelaterede anholdt i forbindelse med tredobbelt drab

18/04/2016 17:38

admin

Nyheder

Mest læste i dag

I en stor politiaktion mandag er ni personer på mellem 22 og 32 år anholdt i forbindelse med et tredobbelt drab på Frederiksberg 11. november sidste år.

Fem af dem har relation til rockergruppen Bandidos, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet forventer, at seks af de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør tirsdag klokken 09.30.

De seks sigtes alle for drab, til dels medvirken til drab samt for overtrædelse af våbenloven.

De øvrige anholdte vil blive løsladt efter afhøring og sigtes udelukkende for overtrædelse af våbenloven.

Københavns Politi meldte først ud, at otte personer var anholdt. Kort efter havde politiet anholdt endnu en person, som dog ikke skal fremstilles.

- Vi er i gang med at ransage 44 objekter på 13 forskellige lokaliteter på hele Sjælland. De 44 objekter drejer sig om kælderrum, biler og lignende, siger vicepolitiinspektør Jens Møller, Københavns Politi.

De tre ofre var Philip Rasmussen på 19 år, Suhaib Jaffar på 23 samt Mike Vinther på 24. De lå og sov, da de blev skudt, og politiet har tidligere kaldt drabene for en likvidering.

Siden har en omfattende efterforskning været i gang, og flere er blevet anholdt i forbindelse med sagen. 14 er tiltalt for at håndtere skydevåben straks efter drabene - muligvis fordi nogle tænkte på at ville hævne det tredobbelte drab.

I sidste uge blev to mænd anholdt og sigtet for at have solgt et af de to våben, der blev brugt ved drabet.

Anklagemyndigheden vil bede om, at retsmødet tirsdag holdes for lukkede døre. Derfor kan politiet ikke komme med yderligere oplysninger om sagen.

/ritzau/