Rockikon belønnet for god grævlinge-gerning

Grævlinger smitter ofte kvæg med sygdommen tuberkulose, og det er ikke godt for landmænds forretning. Derfor dræber landmænd i Storbritannien masser af grævlinger for at mindske smittefaren.

Det er ifølge den legendariske Queen-guitarist Brian May ikke i orden, og derfor står han i spidsen for en kampagne imod masseslagtningen af grævlinger. Og for den indsats har han fået tildelt en stor etisk pris: "The Observer Ethical Award" for årets forkæmper. Men den 66-årige rockmusiker styrer ikke kun kampagnen for at vinde priser.

- Jeg vågner hver morgen, og jeg føler, at jeg er i krig med en masse mennesker, der føler, at de har ret til at behandle dyr, som de vil. Det er hårdt for mig. Jeg har været musiker hele mit liv, og jeg er en meget fredelig person. Men jeg har vænnet mig til konstant at skulle være klar til at gå i krig, siger den engelske musikveteran.

Selv om May lader til at have travlt med at redde grævlingerne, har han dog stadig tid til at skrive en lille hilsen til dem, der sørgede for, at han vandt den fornemme pris.

- Mange tak til alle dem, som stemte på mig. Og tak til The Observer og til alle, som støttede os, skriver guitaristen således på Twitter.

Newspaq

 

Dagens Gossip